Onze tips/recepten

Chimay Kaas flapjes en witloofsla met Chimay

 

Ingrediënten voor 3 personen

Voor de sla:

  • 1 pak Chimay Kaas flapjes
  • 3 stukken witlof
  • 12 kerstomaten
  • 50g Vieux Chimay kaas
  • walnootpitten

De slasaus:

  • Zout
  • Peper
  • Vers gehakte peterselie
  • Mosterd op grootmoeders
  • Witte wijnazijn
  • Zonnebloemolie

Was, droog en snij het witlof in fijne repen van 1 cm. Giet alles in een slakom
Snij de Chimaykaas in kleine blokjes, de kerstomaatjes in vier en de walnootpitten in stukjes en voeg alles aan de witlofsla toe.

Maak uw mosterdsaus in een kom waarbij u het zout, de peper, een koffielepel mosterd op grootmoeders wijze en een soeplepel witte wijnazijn mengt. Wanneer de mosterd goed verdund is in de azijn, voegt u beetje bij beetje de drie soeplepels zonnebloemolie toe en houdt u dit apart.

Bereid 6 Chimay Kaas flapjes zoals op de verpakking vermeld staat.

Wanneer de pannenkoeken klaar zijn, meng de saus met de witloofsla en serveer drie borden met op elk bord de kaassla en twee Chimay Kaaspannenkoeken. Bestrooi met de gehakte peterselie en smullen maar...

Chimay flapjes met ham en kaas en krulsla met spekjes

 

Ingrediënten voor 3 personen

Voor de sla:

  • 1 pak Chimay flapjes ham kaas
  • 1 krulsla
  • 200g gerookt spek
  • Pijnboompitten

De slasaus:

  • Zout
  • Peper
  • Frambozenazijn
  • Zonnebloemolie

Plaats uw Chimay ham kaas flapjes in de oven en volg de bereidingsinstructies.

Was en bereid de sla. Doe alles in een slakom. Bak de gerookte spekjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Leg alles in een bord op een Scottex papier. Grill de pijnboompitten in een nog warme pan en doe deze bij de sla.

Maak uw vinaigrettesaus in een kom waarbij u zout, peper, een soeplepel frambozenazijn en drie soeplepels zonnebloemolie voegt en zet dit apart.

Wanneer de flapjes klaar zijn, meng de saus met de sla en de kleine spekjes. Maak drie borden klaar met op elk bord de sla met spekjes en twee Chimay flapjes met ham en kaas.
Smakelijk eten...

Chimay flapjes kip champignons met pannetje Parijse champignons

 

Ingrediënten voor 3 personen

  • 1 pak Chimay flapjes kip champignons kaas
  • 500g Parijse champignons
  • 150 g blokjes witte ham
  • Twee teentjes look
  • Een sjalotje
  • Enkele takjes bieslook
  • 15cl droge witte wijn
  • citroensap
  • Zout
  • Peper
  • olijfolie

Plaats uw Chimay flapjes kip, champignons kaas in de oven en volg de bereidingsinstructies.

Was de champignons en snij deze in kleine stukjes. Giet er citroensap over en hou het apart. Schil het sjalotje en hak het fijn.

Bak het sjalotje en de champignons met een scheutje olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Giet er witte wijnazijn over. Wanneer al het water er uit is, vult u alles op met de hamblokjes en de look.

Wanneer de flapjes klaar zijn, maakt u drie borden klaar met op elk bord de gebakken champignons en twee Chimay flapjes met kip champignons kaas.

Gesuikerde-Gezouten Chimay kaas met uienmoes en appels

 

Ingrediënten voor 3 personen

  • 1 pak Chimay Kaaspannenkoeken
  • 1 potje Luikse stroop
  • 6 grote uien
  • 2 Cox appels
  • 50g suiker
  • 40g boter

Schil de uien en de appels en snij deze in vier en daarna in kleine sneetjes. Laat de boter smelten in een gietijzeren pan of in een pot met dikke bodem.

Voeg de uien eraan toe en laat deze 10 min. stoven vooraleer de appels toe te voegen.

Laat dit 1 uur op een zacht vuurtje koken. Wanneer de bereiding bruin wordt, moet u er suiker bijvoegen en gedurende 45 min laten karamelliseren...

Terwijl de moes karamelliseert, bereidt u de Chimay pannenkoeken met kaas.

Wanneer alles klaar is, legt u 2 Chimay kaas pannenkoeken, de uienmoes met appels en een lijntje Luikse stroop op 3 borden.

Smakelijk...

De fabrikant

  • Belourthe S.A.
    Av. des Villas 3 - 4180 HAMOIR

Contact

Volg ons